مهاجرت تحصیلی به اروپا
مهاجرت تحصیلی به اروپا هماکنون انتخاب بیش از یک و نیم میلیون دانشجوی خارجی میباشد. در واقع طبق آخرین آمار موسسهی یورواستت Eurostat ، سالانه دانشگاههای اروپا پذیرای بیشترین تعداد دانشجویان خارجی هستند و تنها در سال ۲۰۱۶ بالغ بر یک میلیون و ششصد هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای اروپا پذیرش گرفتند. این تعداد دانشجو مهاجرت تحصیلی به اروپا را برگزیدهاند و بنابراین میتوان نتیجه گرفت که اروپا بهترین مقصد برای دانشجویان خارجی جهت ادامهی تحصیل میباشد. دانشگاههای درجه یک، روند اخذ پذیرش ساده، هزینههای زندگی و تحصیل معقول، بورسهای تحصیلی متعدد و رفاه و امنیت اجتماعی بالا، تنها چند نمونه از دلایلی است که دانشجویان را به مهاجرت تحصیلی به اروپا ترغیب میکند.
زمانی که از دانشگاههای اروپایی درجه یک صحبت میکنیم، منظورمان دقیقا برترین دانشگاههای اروپایی میباشد که همواره در حال رقابت با بهترین دانشگاهها در سراسر دنیا هستند. در واقع طبق آخرین رتبهبندی دانشگاههای برتر دنیا، ۴۰٪ از برترین دانشگاههای دنیا در اروپا قرار دارند. اگر شما خوانندهی عزیز نیز قصد مهاجرت تحصیلی به اروپا را دارید در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی اطلاعات لازم در خصوص مهاجرت تحصیلی به اروپا را بدست آورده و از مزایای مهاجرت تحصیلی به اروپا بیشتر آگاه شوید.
![]()
اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپا
شاید مهمترین دلیلی که باعث اشتیاق دانشجویان به مهاجرت تحصیلی به اروپا میشود، روند اخذ پذیرش در دانشگاهها و در ادامه اخذ ویزای دانشجویی باشد. تقریبا برای تمامی دانشگاهها در سراسر اروپا روند اخذ پذیرش یکسان و البته بسیار آسان میباشد. این روند با تکمیل فرم پذیرش در وبسایت رسمی دانشگاه آغاز شده و با ضمیمه کردن مدارک درخواستی ادامه مییابد. ویژگی دیگری که روند اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپا را آسان میکند، بدین صورت است که آنها در بیشتر موارد درخواست مصاحبه حظوری نکرده و تنها به مدارک ارسال شده جهت تصمیم گیری اکتفا خواهند کرد.
مدارک درخواستی
مدارک درخواستی معمولا کارنامهی دبیرستان دیپلم و لیسانس و ریز نمرات این مقطع )در صورت درخواست پذیرش برای مقطع کارشناسی ارشد) میباشد. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که ملاک بسیاری از دانشگاههای اروپا جهت پذیرش آنان، سطح درخواستی زبان میباشد و در صورت عدم صلاحیت زبانی، دیگر مدارک پرونده دانشجو مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. در ادامه به سطحهای درخواستی هر زبان خارجی خواهیم پرداخت.
پس از دریافت نامهی پذیرش دانشگاه (نامهی پذیرش به معنای نامهای که در آن شما برای رشتهی درخواستی پذیرفته شدهاید) ، شما میتوانید جهت اخذ ویزای دانشجویی اروپا که از نوع شنگن میباشد اقدام کنید.
جهت اخذ ویزای دانشجویی اروپا مهمترین مدرکی که باید به سفارت ارائه دهید نامهی پذیرش دانشگاه میباشد. علاوه بر این، مدرکی دال بر توانایی مالی شما جهت زندگی و تحصیل در اروپا به مدت یک سال مورد نیاز است. مبلغ در نظر گرفته شده معمولا حدود ۸۰۰۰ یورو برای هر سال تحصیلی میباشد که باید در یک حساب ارزی باشد. با این وجود شما پس از دریافت ویزای دانشجویی خود میتوانید تمامی این مبلغ را بلافاصله از حساب خود برداشت کنید. مدرک مهم دیگر اجاره نامهی شما برای یک سال زندگی در شهر مورد نظر شما در اروپا میباشد و البته نامهی خوابگاه نیز قابل قبول خواهد بود.
مهاجرت تحصیلی به اروپا و ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری
اگر شما قصد مهاجرت تحصیلی به اروپا و ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری را داشته باشید، باید از اساتید مقطع قبلی خود یک یا دو توصیه نامه داشته و به همراه پرونده خود ضمیمه کنید. انگیزهنامه مدرک دیگری است که برخی از دانشگاهها از دانشجویان در خواست میکنند تا از انگیزهی کافی برای تحصیل در رشته و دانشگاه انتخابی آنان اطمینان حاصل کنند.
لازم به ذکر است که تمامی مدارک ذکر شده باید یا به زبان انگلیسی و یا به زبان رسمی کشوری که انتخاب کردهاید در دارالترجمهای معتبر ترجمه شده و دارای مهر دادگستری باشند. علاوه بر مدارک ذکر شده سفارت هر کشور ممکن است درخواست مدارک دیگر را نیز داشته باشد که برای آگاهی از این موارد بهتر است به وبسایت رسمی سفارت آن کشور مراجعه کنید.
در اینجا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که در واقع دلیل محبوبیت اینچنینی دانشگاههای اروپا در میان دانشجویان خارجی چیست؟ در ادامه ما به بررسی برخی از مزایای مهاحرت تحصیلی به اروپا پرداختهایم.
کارفرمایان در اروپا عاشق افراد ریسک پذیر هستند!
مهاجرت تحصیلی به اروپا مزیتهای بیشماری دارد که مشخصا در یک مقاله نمیتوان به تمام جنبههای آن پرداخت. به هر روی، مهاجرت تحصیلی به اروپا، در وهله اول تاثیر مستقیم و بهسزایی بر شغل و حرفهی شما در آینده خواهد داشت. از طرفی و از لحاظ کسب مهارت، از آنجایی که سطح سیستم آموزش عالی در اروپا بسیار بالا میباشد، مهاجرت تحصیلی اروپا برای شما کسب مهارت، دانش و تجربهای تکرارنشدنی را به همراه خواهد داشت.
از طرف دیگر، اگر بخواهیم به صورت واقعگرایانه به مهاجرت تحصیلی فکر کنیم این تصمیم برای بسپاری از افراد سخت خواهد بود. هیچ چیز سختتر از جداشدن از خانواده و دوستان و شروع کردن دوباره زندگی از صفر در مکان جغرافیای جدید با فرهنگی کاملا متفاوت و احتمالا زبان متفاوت، نخواهد بود.
تجربهی تحصیل در خارج از کشور
علاوه بر این برای بسیاری از دانشجویان خارجی احتمالا اولین مرتبه در زندگیشان خواهد بود که به اصطلاح روی پای خود ایستاده و به تنهایی موظف به مدیریت تمام امور در زندگی خود هستند. و البته این ریسک و تجربهی شجاعانه دقیقا ویژگی است که کارفرمایان به دنبال آن هستند. تجربهی تحصیل در خارج از کشور و به خصوص در فضایی چند ملیتی، مزیتی است که طی سالهای اخر برای کارفرمایان بسیار مهم تلقی میشود. شرکتهای کوچک و بزرگ همواره به دنبال افرادی هستند که برای کسب تجارب بیشتر، ریسک تحصیل و کار در خارج از کشور را پذیرفتهاند و با فضاها و فرهنگهای جدید آشنا هستند.
مهاجرت تحصیلی به اروپا و آیندهی شغلی
زمانی که میگوییم فردی درکارش موفق است این بدین معنی است که او در حرفه یا شغل خود در حال پیشرفت است. حال پیشرفت به معنای ان است که فرد همواره در حال ریسک کردن و کسب تجارب جدید است. نباید این نکته را فراموش کنیم که با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و روند جهانی شدن، شما باید همواره در حرفهی خود پیشرفت کنید. کارفرمایان همواره اولویت را با کسانی قرار میدهند مهاجرت تحصیلی به اروپا را جهت پیشرفت هرچه بیشتر و یادگیری تکنولوژی و مهارتهای جدید انتخاب کردهاند.
به طور خلاصه مهاجرت تحصیلی به اروپا آیندهی شغلی شما را تضمین میکند. بسیاری از دانشگاههای اروپایی دانشجویان خارجی را به ماندن در اروپا پس از فارغالتحصیلی تشویق میکنند. این امر بدین معنی است که شما با مهاجرت تحصیلی به اروپا و پس از فارغالتحصیلی شانس بسیار زیادی برای یافتن شغلی مناسب در اروپا خواهید داشت.
برقراری روابط بینالمللی کلید آیندهی شغلی شماست
قطعا نمیتوان با قطعیت گفت که تمامی افراد با کار کردن در محیطی چند فرهنگی و چند ملیتی مشکلی ندارند. شاید شما قبل از مهاجرت تحصیلی به اروپا خود را فردی روشن فکر در نظر بگیرید که کاملا پذیرای تمامی تفاوتهای فرهنگی در افراد از ملل گوناگون هستید. اما تنها زمانی که واقعا در محیطی اینچنینی قرار بگیرید، میتوانید انعطافپذیری خود را در مقابل ایدهها و فرهنگهای گوناگون مورد آزمایش قرار دهید! با این حال زمانی که فارغالتحصیل میشوید، آگاهی بیشتری نسبت به این تفاوتها کسب کردهاید، که این اگاهی در شغل آیندهی شما و البته زندگی شخصی شما در اروپا بسیار مفید عمل خواهد کرد.
تفاوتهای فرهنگی
درواقع پس از تحصیل برای چند سال در اروپا برقراری ارتباطات موفق و مستحکم در حوزهی کاری نیز بسیار برایتان راحتتر خواهد بود. از طرف دیگر با مهاجرت تحصیلی به اروپا شما مجبور به صحبت کردن به زبانی غیر از زبان مادریتان خواهید شد. در این حالت حتی اگر به زبان دوم مسلط هستید احتمالا در موقعیتهای گوناگون مجبور خواهید شد از حالات چهره و رفتار افراد منظور صحبتشان را متوجه شوید و یا منظور خود را دقیقتر بیان کنید. در این حالت شما یاد میگیرید که تفاوتهای فرهنگی تاثیر به سزایی در صحبت کردن افراد خواهد داشت و به مرور زمان از این تفاوتها آگاه شده و در بحثها و مناظرههای کاری موفقتر عمل خواهید کرد.
شما با مهاجرت تحصیلی به اروپا با دانشجویان زیادی از سراسر دنیا آشنا خواهید شد و علاوه بر این فرصت آشناییی با دانشجویان دیگر در دانشگاههای دیگر را نیز خواهید داشت. دانشگاههای اروپا با آگاهی از اهمیت برقراری روابط دانشگاهی همواره برنامههای تحصیلی و کارآموزی متنوعی را در دانشگاههای دیگر به دانشجویان پیشنهاد میدهند. بنابراین شما با شرکت در دورهی کارآموزی در دانشگاهی دیگر در اروپا فرصت آشنایی با اساتید دیگر و کسب مهارتهای جدید را پیدا خواهید کرد.
رزومهی درخشان
شاید این گفته جسورانه به نظر برسد اما مهاجرت تحصیلی به اروپا درخشانترین نکته در رزومهی شما خواهد بود. پس از فارغالتحصیلی اگر بخواهید در مقطع بالاتر به ادامهی تحصیل بپردازید، داشتن تجربهی تحصیل در اروپا مزیت بسیار مهمی برای هیئت علمی تصمیم گیرندهی پذیرش دانشجویان در دانشگاههای اروپا خواهد بود . هیئت علمی تصمیم گیرندهی پذیرش دانشجویان، برای آن دسته از دانشجویانی که سالهاست در اروپا به تحصیل و زندگی پرداختهاند بهای بیشتری میدهد.
علت این امر مشخصا آگاهی از این موضوع است که دانشجویانی که مهاجرت تحصیلی به اروپا را انتخاب کردهاند، روحیهای آماده برای رقابت و پیشرفت و انعظافپذیری بیشتر را از خود نشان خواهند داد. علاوه بر این رتبهبندی دانشگاههای اروپا نیز در رزومهی شما و به خصوص رزومهی کاری شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود. کارفرما با دیدن اسم دانشگاهی معتبر در اروپا در رزومهی شما، میتواند این طور نتیجه بگیرد که شما مهارتها و دانش به روز را در حوزهی کاری خود و در دانشگاهی معتبر آموختهاید و میتوانید این مهارتها را در کار خود به کار گیرید.
مهاجرت تحصیلی به اروپا بسیار کم هزینه است
در میان دانشجویان خارجی، اروپا به سیستم آموزش عالی کم هزینه معروف است. در واقع در مقایسه با کشورهای دیگر مانند آمریکا، کانادا و یا استرالیا، هزینههای مهاجرت تحصیلی به اروپا بسیار ناچیز است. بسیاری از دانشگاههای اروپا به جهت رقابت با دیگر دانشگاههای آمریکا و کانادا و افزایش مهاجرت تحصیلی به اروپا فرصت تحصیلات کاملا رایگان را و صرف نظر از ملیت دانشجو در اختیار آنان قرار میدهند. مثال بارز تحصیلات کاملا رایگان، کشور جمهوری چک میباشد.
شما در صورت تسلط به زبان چکی میتوانید در دانشگاههای دولتی جمهوری چک و در رشتههای متنوع حتی رشتههای پزشکی و زیرشاخههای آن به صورت کاملا رایگان به تحصیل بپردازید. در کشور فرانسه نیز فرصت تحصیل با شهریهی بسیار پایین حدود ۲۰۰ یورو در سال برای دانشجویان خارجی فراهم است. به طور کلی کشورهای فرانسه، آلمان و نروژ صرف نظر از ملیت دانشجویان امکان تحصیل رایگان (برای بسیاری از رشتههای دانشگاهی) را برای دانشجویان فراهم میکنند. دانشگاههای اتریش، یونان و مجارستان نیز با شهریههای بسیار پایین رشتههای متنوعی را حتی به زبان انگلیسی ارائه میدهند.
هزینه ها در اروپا
هزینهی معیشتی در اروپا نیز در مقایسه با آمریکا و کانادا بسیار پایین میباشد. درحالی که هزینهی زندگی دانشجویی با تصور داشتن چهار همخوانه دیگر در آمریکا، حداقل ۱۰۰۰ دلار خواهد بود، شما میتوانید در فرانسه، آلمان و ایتالیا با حدود ۷۰۰ یورو در ماه و در خانهای مستقل زندگی کنید. این در حالی است که این رقم برای ادامهی تحصیل در جمهوری چک مبلغی حدود ۳۵۰ یورو در ماه خواهد بود.
علاوه بر این کشورهای حوزهی اتحادیهی اروپا به جهت افزایش میزان مهاجرت تحصیلی به اروپا، خدمات دانشجویی بسیاری را برای آنان در نظر میگیرند. برای مثال تخفیفهای ویژه برای رستورانها، بلیت سینما، بلیت وسایل حمل و نقل عمومی، تخفیف برای بلیت ورودی موزهها و اماکن دیدنی از جمله خدمات ویژه دانشجویی است که دانشگاههای اروپا برای دانشجویان فراهم کردهاند.
یادگیری زبانهای خارجی با مهاجرت تحصیلی به اروپا
شما جهت مهاجرت تحصیلی به اروپا باید حداقل به یک زبان خارجی دیگر تسلط داشته باشید. معمولا زبان دومی که اکثر دانشجویان به آن تسلط دارند زبان انگلیسی میباشد. با این وجود، تفاوت عمدهای میان تسلط به زبان انگلیسی یا داشتن نمرهی بالا در آزمون آیلتس، با توانایی ادامهی تحصیل به زبان انگلیسی میباشد.
در واقع شما با ادامهی تحصیل به زبان انگلیسی وارد مرحلهای جدیدی از یادگیری این زبان پرکاربرد خواهید شد. اگر شما به زبان انگلیسی و در دانشگاهی در اروپا به تحصیل بپردازید، مطمئن باشید که دانش شما به زبان انگلیسی شما به سطحی استاندارد خواهد رسید که مزیت بسیار ارزشمندی پس از فارغالتحصیلی و در شغل آینده شما به حساب خواهد آمد.
تحصیل به زبان انگلیسی
هماکنون تمامی دانشگاههای اروپا رشتههای خود را به زبانهای خارجی دیگر نیز ارائه میدهند. برای مثال دانشگاه جمهوری چک رشتهی داروسازی را به زبان انگلیسی ارائه داده و شما جهت گرفتن پذیرش برای این رشته به زبان انگلیسی کافی است در امتحان تعیین سطح خود دانشگاه شرکت کرده و دیگر نیازی به مدرک آیلتس یا تافل نخواهید داشت. بنابراین به راحتی میتوان نتیجه گرفت که شما با مهاجرت تحصیلی به اروپا با یک تیر دو نشان زدهاید: در رشتهی مورد علاقهی خود تحصیل کرده و زبان خارجی جدیدی را یاد گرفته و تقویت میکنید.
به غیر از زبان انگلیسی، رشتههای دانشگاهی در دانشگاههای اروپا و بسته به هر کشور به زبانهای خارجی دیگر نیز تدریس میشوند. برای مثال برای مهاجرت تحصیلی به اروپا و اخذ پذیرش از دانشگاههای آلمان و برای رشتههایی که به زبان آلمانی تدریس میشوند، شما موظف به گذراندن آزمون بینالمللی زبان آلمانی TestDaF میباشید و باید حداقل سطح B2 را در این آزمون کسب کنید. در اینجا لازم است به این نکته اشاره کنیم که تمامی زبانهای خارجی مورد استفاده در اروپا به یک صورت واحد و استاندارد و متفاوت از زبان انگلیسی سطح بندی میشوند.
سطح A پایینترین سطح میباشد که خود به دو سطح A1 و A2 تقسیم میشود. سطح متوسط B1 و B2 نامیده میشود و تقریبا برای گرفتن پذیرش برای تمامی رشتهها و زبانها سطح B2 درخواست میشود. لازم به ذکر است که سطح B2 معادل نمرهی ۶.۵ تا ۷ آیلتس میباشد. سطح پیشرفته C1 و C2 نامیده شده و برای برخی از رشتهها مانند رشتهی حقوق دانشگاه سوربون فرانسه سطح C1 مورد قبول میباشد.
مهاجرت تحصیلی به اروپا با بورسهای تحصیلی اراسموس پلاسErasmus+
اگر شما قصد مهاجرت تحصیلی به اروپا را دارید، احتمالا تاکنون اسم بورسهای اراسموس پلاس را شنیدهاید. اراسموس پلاس یک طرح تحصیلی است که توسط اتحادیه اروپا European Union به جهت افزایش مهاجرت تحصیلی به اروپا برای دانشجویان خارجی طراحی شده است. در واقع این بورسیه با هدف تسهیل نقل و انتقال دانشجویان در اروپا و تحکیم درک متقابل فرهنگی به فعالیت میپردازد. بورسهای تحصیلی اراسموس در وهله اول تمامی هزینههای تحصیلی و زندگی، بیمه و غیره را تحت پوشش قرار میدهد.
از طرف دیگر بورسهای اراسموس امکان کسب تجربه در محیطهای آموزشی دیگر را نیز برای دانشجویان فراهم میکند. این امر یدین معنی است که اگر شما از بورس اراسموس برخوردار هستید امکان گذراندن دورههای آموزشی یا کارآموزی دیگر را در دانشگاههای دیگر و به صورت رایگان خواهید داشت. برنامههای تحصیلی اراسموس برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بوده و هر ساله لیست برنامههای ارائه شده در وبسایت رسمی دانشگاههای اروپا و حتی وبسایتهای سفارتهای اروپایی قابل دسترسی است. شما جهت ثبت نام برای این بورسها بایستی در زمان مقرر فرم بورسیه را تکمیل و ارسال کنید.
مهاجرت تحصیلی به اروپا با آسپیان
آسپیان از سال ۲۰۱۵ و با هدف تسهیل روند اخذ پذیرش دانشجویان از دانشگاههای اروپایی تاسیس شده است. آسپیان تاکنون همراه با صدها دانشجو این روند را با موفقیت طی کرده و بنابراین از تیمی باتجربه در امور مهاجرت تحصیلی به اروپا برخوردار است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت تحصیلی به اروپا میتوانید در جلسات مشاوره رایگان آسپیان شرکت کنید و یا با مشاوران ما تماس بگیرید.
.